Kategórie
 
 
 
 
 

9 Grams Coffee Brazil Decaf CO2

Pražená zrnková káva s jednocestným ventilom. Vynikajúca káva výborná na espresso v novom balení (250g) s jednocestným ventilom a opakovane uzatváreteľným zipom
Kód produktu:9GCBDCO2250
Výrobca:9 GRAMS COFFEE
Vaša cena: 5,00 € bez DPH
6,00 € s DPH

Zvoľte variant:
NázovDostupnosťCenaKúpiť
Balenie: 250g zrnková káva
9GCBDCO2250
skladom 6,00 €
Balenie: 250g mletá káva
9GCBDCO2250M
skladom 6,00 €
Balenie: 1kg zrnková káva
9GCBDCO21000
skladom 16,00 €
Balenie: 1kg mletá káva
9GCBDCO21000M
skladom 16,00 €
Dodacia lehota
Na sklade (Balenie: 250g zrnková káva): 7
Dodacia lehota: skladom

Brazil Decaf CO2

Jedná sa bezkofeínovú kávu v našej ponuke. Káva je spracovaná procesom CO2. Káva sa pestuje v sopečnej pôde, v tieni banánovníkov, ktorá jej dodáva fantastickú chuť. V oblasti hôr Mont Elgon má viac ako priaznivé podmienky, aby sa stala obľúbenou kávou pre svoju plnú chuť a nízku aciditu. Je to východná oblasť Ugandy na hranici s Keňou. Pri príprave možno ani nezistíte, že sa jedná o bezkofeínovú kávu, a to hlavne kvoli procesu spracovania. 

CO2 Proces:

Pri CO2 procese sa využíva fakt, že oxid uhličitý sa pri stlačení chová ako plyn a čiastočne ako kvapalina a tým získava vlastnosť, že sa dá selektívne kombinovať s kofeínom. Pri CO2 procesoch sa predparené zrná namočia do stlačeného tekutého oxidu uhličitého a kofeín sa následne odstráni pomocou filtroch z aktívneho uhlia. Proces je podobný vodnému procesu avšak pri CO2 procese aromatické zložky zostávajú v kávovom zrne počas celého procesu, nie ako pri procesoch swiss-water (tu sa odborníci nevedia zhodnúť na jednoznačnom stanovisku, ktorá metóda je šetrnejšia k zrnu) a pri selektívnej dekofeinácii, kde sa aromatické zložky odmočia a potom zase absorbujú.

 

Popis:


Roaster: 9 Grams Coffee


Farmár: Terra Forte


Odroda: Arabica


Varieta (kultivar): Catuai, mundo novo, bourbon


Nadmorská výška: 1500 m.n.m.


Region: Minas Gerais


Processing Method: washed - CO2 


Aróma: Jemne sladká 


Acidita: Stredná 


Chuť: citrusové plody, kakaové bôby, neutrálna a elegantná vyrovnaná dochuť

Stupeň praženia: 58 medium


 

Vhodná prípravu:

 

  *    ****    *   ****     *****

 


 

Táto káva patrí pod Úrad pre rozvoj kávy v Ugande (UCDA- Uganda Coffee Development Authority) a je súčasťou stratégie rozvoja predaja kvalitnej kávy. Toto je hlavnou úlohou tohto úradu. Stará sa tiež o regionálny rozvoj, hlavne vedením mladých ľudí k samotnému praženiu alebo pomoc s otváraním miestnych kaviarní. Toto všetko má pomôcť jednej z najchudobnejších krajín na svete postaviť sa na vlastné nohy. Káva v Ugande je nejexportovanejšou surovinou. V krajine sa ešte veľmi dobre darí čaju, bavlne alebo cukrovej trstine a banánom.

O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily. 

Zálaží nám na balení kávy, aby ste ju vedeli doma udržať čo najdlhšie čerstvú. 250g balenie má jednosmerný ventil (po upražení sa uvoľňuje plyn, ktorý by mohol naplniť obal, možnosť prasknutia sáčku napr. pri manipulácii a tento ventil tomu zabraňuje a následne zabraňuje kyslíku dostať sa do balenia) a opätovne uzatvárateľný zip. Jednoducho po príprave kávy si obal zavriete a kávu máte chránenú bez ďalšieho prístupu vzduchu. Pri kilových baleniach používame jednocestný ventil.    

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia