9 Grams Coffee Capsule Nespresso Brazil 10ks
4,20 € s DPH
100 % ARABICA
10 samostatne balených kapsúl do kávovarov
Popis:
Balenie: 10 samostatne balených kusov
Roaster: 9 Grams Coffee
Farmár: Brazília Flor de Mococa
Výška: 1000 - 2200 m.n.m
Variety: Arabicas
Processing Method: Natural
Aróma/ chuť: Silná kakaová chuť, horká čokoláda
Acidita: Nízka
Crema: má po vizuálnej stránke delikátne orieškové zafarbenie jemnú textúru typickú pre talianske espresso
Telo kávy: má dobrú sirupovú konzistenciu, nízku kyslosť a príslušnú úroveň horkosti. Úroveň trpkosti je takmer nulová
Aromatické vlastnosti: silná kakaová chuť a vôna, ktorá prevláda nad ostatnými, ako sladké drievko (lékorica), zázvor, čaj, rebarbora spoločne s obilninami sušenými plodmi.
Skladovanie: v suchu
Vhodná na prípravu: Pre Nespresso* Kávovary
Poznámka: Obal kapsule je čistý vizuál. Su v sivom hliníkovom prevedení. Použité kapsule môžete odovzdať u nás v PROJECT° BULVAR
NESPRESSO* je registrovaná ochranná známka spoločnosti Societé des Produits Nestlé S.A. a nemá žiadnu spojitosť so spoločnosťou 9 Grams Coffee s.r.o.,
Praženie kávy
Je základným krokom k zabezpečeniu nejvyššej kvality produktov s výslednými požiadavkami na chuť a vôňu. Praženie kávy Costadoro je pomalé (cca 20 minut), pri nižších teplotách (210-220°C). Tento spôsob praženia zaistí, aby kávové zrná boli rovnomerne upražené zvnútra i na povrchu. Zrná kávy sa pražia samostatne podĺa jednotlivých druhov, pretože kávové zrno rôzného pôvodu vyžaduje rozdielnu teplotu a dobu praženia. Pre Costadoro je i samotné chladenie čerstvo upraženej kávy umením. Zrna sa chladia iba vzduchom (nie kombinácií voda-vzduch). Výsledkom sú ľahšie zrná bez prebytočného a nežiadúceho obsahu vody. Po upražení a schladení káva prechádza procesom oddeľovania nepotrebných kávových zŕn. Systém pracuje na základe jemnej rovnováhy medzi elektronickými, vizuálnymi a mechanickými princípami slúži k identifikácii a okamžitému vyradeniu nevhodných zrn kávy na základe farby. Costadoro bola prvá spoločnosť v Taliansku, ktorá tento nový systém Sortex Z+1 BL skenujúci kávové zrná v závislosti na tvare a veľkosti, zaradila do svojho výrobného procesu.