Kategórie
 
 
 
 
 

9 Grams Coffee Ethiopia Guji Wolichu Wachu GR1 Natural

Pražená zrnková káva s jednocestným ventilom. Vynikajúca káva výborná na espresso a filtrovanú kávu
Kód produktu:9GCEGWWN250
Výrobca:9 GRAMS COFFEE
Vaša cena: 7,50 € bez DPH
9,00 € s DPH

Zvoľte variant:
NázovDostupnosťCenaKúpiť
Balenie: 250g zrnková káva
9GCEGWWN250
skladom 9,00 €
Balenie: 1kg zrnková káva
9GCEGWWN1000
skladom 27,00 €
Dodacia lehota
Na sklade (Balenie: 250g zrnková káva): 2
Dodacia lehota: skladom

Ethiopia Guji Wolichu Wachu GR1 Natural

Wolichu Wachu je "washing station"  umiestnená v rastúcom regióne Gudži v Oromii. Je súčasťou družstva Harso Haru Mude. Wolichu Wachu je pomerne nová stanica, ktorá začala svoju činnosť len v roku 2017. Výhodou novovybudovanej budovy je to, že umožňuje optimálnu účinnosť pri spracovaní a sušení. Miesto vstupu leží na vrchole mierneho kopca. Rozvlákňovač, fermentačné nádrže a umývací kanál leží o niečo nižšie. Týmto spôsobom gravitácia prenáša kávu týmto procesom bez potreby čerpadiel, ako pri starších umývacích staniciach. Priestranné a dobre usporiadané sušiace pole sa nachádza v spodnej časti stanice.
 
Wolichu Wachu je vybavená triediacimi stolmi a plávajúcimi nádržami na sledovanie kvality čerešní. Pred spracovaním dozerá na kvalitu čerešní. Pri prírodných kávách najprv vypustia čerešne do  nádrže, aby vyčistili všetky nečistoty. Iba čerešne, ktoré sa potopia, sú akceptované pre vysokú kvalitu. Plaváky sa odkladajú bokom na samostatné spracovanie pre nižšie stupne. Po očistení pracovníci uložia čerešne priamo na pole sušenia. Čerešne rozprestierajú v jednej vrstve a miešajú sa dvakrát za hodinu. Počas tejto fázy je ľahké vybrať akékoľvek poškodené čerešne, ktoré sa dostali do pôvodného výberu. Po niekoľkých dňoch zvyšujú hrúbku vrstvy, aby trochu vysušili. Celková doba schnutia môže za oblačných podmienok trvať až tri týždne, alebo aj viac týždňov s mnohými slnečnými dňami.
 

Popis:


Roaster: 9 Grams Coffee


Krajina pôvodu: Etiópia



Region: Uraga Wereda - Oromia Region


Farma: Wolichu Wachu


Výška : 1900 m.n.m - 2210 m.n.m.


Odroda: Arabica


Variety (kultivar): Ethiopian local varieties 


Processing Method (spôsob spracovania zelenej kávy): natural


Aróma/ chuť : Kvetinovo - ovocná chuť, jazmín, mailiny, jemná kyslosť 


Stupeň praženia:  medium 60


 

Vhodná prípravu:

 

  ****    *****    ******   *****     *****

 


O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia