Kategórie
 
 
 
 
 

Zelená káva Uganda Robusta 1kg

Zelená zrnková káva, pripravená na praženie
Kód produktu:ZKUR
Výrobca:9 GRAMS COFFEE
Vaša cena: 14,00 € bez DPH
16,80 € s DPH

Dodacia lehota
Na sklade: 8
Dodacia lehota: skladom

Jedná sa o prvú našu kávu odrody Robusta. Jej hlavnou úlohou je doplniť napríklad 
espresso zmes. V našej ponuke nájdete aj blend s touto kávou, alebo si môžete skúsiť 
doplniť niektorú kávu od nás s touto robustou. Doporučujeme pomer 90 ku 10. 

Kávy z Ugandy a ich vyťaženosť je 700 kg na hektár pre tradičnú Robusta odrodu. Uganda produkuje v priemere 3,5 miliónov, 60 kg vriec zelenej kávy ročne z čoho je - Robusta 80% a 20% Arabica. Uganda je v Afrike po Etiópii 2. najväčší producent kávy. 

Káva je pestovaná s inými plodinami, vrátane banánov alebo fazule a tieňi týchto stromov (kríkov). Arabica káva sa pestuje v hornatých oblastiach, ako je Uganda Elgon, Rwenzori a juhozápadnej (Muhavura) a na západnej Nebbi. 

Káva Robusta sa pestuje v oblastiach okolo Viktóriinho jazera. Robusta stále rastie divoko v Kibaale a Zooka lesoch Kibaale a Nebbi. 
Káva v Ugande sa zberá po celý rok s dvoma hlavnými vrcholmi od novembra do februára a od júna do septembra. 

Marketing kávy je plne liberalizovaný. Ten je riešený predovšetkým sprostredkovatelmi. 81% ugandskej kávy je určenej pre Európsku úniu a 14% je exportovaných do Sudánu. V roku 1960 produkcia kávy stúpla asi 2 milióny vriec a dosiahla vrchol 3,7 milióna vriec v 1972-1973. Vzhľadom k občianskym nepokojom a "marketingovému" monopolu a starobe kávovníkov, výroba klesla v roku 1991 na 2.1million vriec kávy. 

Ukončenie nepokojov a vznik UCDA (Uganda Coffee Development Authority ) umožnila vývoj programov, ktoré zvýšili produkciu a zlepšenie marketingu Ugandskej kávy. 
Poslaním UCDA je podporovať a dohliadať na vývoj v kávovom priemysle prostredníctvom výskumu, zabezpečenia kvality, 
zlepšenie uvádzania na trh atď. 

Uganda je členom Medzinárodnej organizácie pre kávu, Inter Africa Coffee Organisation, East African Fine Coffee Association a 
Specialty Coffee Ass. of America and Europe (SCAA a SCAE). 
 

Popis:


Roaster: 9 Grams Coffee


Single Estate Name: Uganda Robusta / Mixed / intercropped with subsistence crops 


Region: Mount Elgon region, Victoria region, Mount Rwenzori region and the West Nile region 


Výška : 900 m.n.m 


Variety: Robusta - Canephora 


Processing Method: Fully Washed 


Aróma/ chuť : Zemité tóny 


Acidita : Nízka


Chuť : Veľmi jemná, čokoládová a čistá


 

 

Vhodná prípravu:

 

  ****    *****    ******   *****     *****

 


O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia