Kategórie
 
 
 

NAKUPUJTE UŽ LEN NA NOVEJ DOMÉNE

VIAC INFORMÁCIÍ

WWW.COFFEEART.ME

9 Grams Coffee Uganda King Robusta Natural - slide 1

PREŠLI SME NA NOVÚ DOMÉNU

 

VIAC INFORMÁCIÍ

 

PREČÍTAJ SI VIAC INFO - TU

9 Grams Coffee Uganda King Robusta Natural - slide 2

NÁKUP UŽ LEN NA NOVEJ DOMÉNE

VIAC INFORMÁCIÍ

 

WWW.COFFEEART.ME

9 Grams Coffee Uganda King Robusta Natural - slide 3
 
 
 
 
Nakupujte už len na WWW.COFFEEART.ME

Vytvorili sme pre Vás novú platformu www.coffeeart.me

Nákupy sú možné jedine cez tento portal (www.coffeeart.me).  Prečo sme zmenili? Bližšie k Vám, kde budete môcť využívať priateľskejšie prostredie nákupov, odmien, bonusového systému, darčekov....

Tešíme sa na Vás na www.coffeeart.me

 
 

9 Grams Coffee Uganda King Robusta Natural

9 Grams Coffee Uganda King Robusta Natural
 
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: skladom Vypredané
Pražená zrnková káva s jednocestným ventilom. Vynikajúca káva výborná na espresso a filtrovanú kávu
Kód produktu:9GCUKRN250
Výrobca:9 GRAMS COFFEE
Vaša cena: 4,58 € bez DPH
5,50 € s DPH

Zvoľte variant:
ObrázokNázovDostupnosťCenaKúpiť
Balenie: 250g zrnková káva
9GCUKRN250
Vypredané 5,50 €
Darčekové balenie: Warhol Vhodné na 4 ks 250g kávy alebo iné skladom 1,50 €
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: skladom
Parametre
Stupeň praženia:Medium dark 41-50
Kontinent:Afrika
Druh kávy:Robusta
Káva vhodná:EspressoZalievaná káva
Krajina pôvodu:Uganda
Rozdelenie podľa:Zrnková káva
Spôsob spracovania - metóda:Natural (suchá)

Jej hlavnou úlohou je doplniť napríklad  espresso zmes. V našej ponuke nájdete aj blend s robustou, alebo si môžete skúsiť doplniť niektorú kávu od nás s touto robustou. Doporučujeme pomer 90 ku 10. 

Kávy z Ugandy a ich vyťaženosť je 700 kg na hektár pre tradičnú Robusta odrodu. Uganda produkuje v priemere 3,5 miliónov, 60 kg vriec zelenej kávy ročne z čoho je - Robusta 80% a 20% Arabica. Uganda je v Afrike po Etiópii 2. najväčší producent kávy. 

Káva je pestovaná s inými plodinami, vrátane banánov alebo fazule v tieňi týchto stromov (kríkov). Arabica káva sa pestuje v hornatých oblastiach, ako je Uganda Elgon, Rwenzori a juhozápadnej (Muhavura) a na západnej Nebbi. 

Káva Robusta sa pestuje v oblastiach okolo Viktóriinho jazera. Robusta stále rastie divoko v Kibaale a Zooka lesoch Kibaale a Nebbi. 
Káva v Ugande sa zberá po celý rok s dvoma hlavnými vrcholmi od novembra do februára a od júna do septembra. 

Marketing kávy je plne liberalizovaný. Ten je riešený predovšetkým sprostredkovatelmi. 81% ugandskej kávy je určenej pre Európsku úniu a 14% je exportovaných do Sudánu. V roku 1960 produkcia kávy stúpla asi 2 milióny vriec a dosiahla vrchol 3,7 milióna vriec v 1972-1973. Vzhľadom k občianskym nepokojom a "marketingovému" monopolu a starobe kávovníkov, výroba klesla v roku 1991 na 2.1million vriec kávy. 

Ukončenie nepokojov a vznik UCDA (Uganda Coffee Development Authority ) umožnila vývoj programov, ktoré zvýšili produkciu a zlepšenie marketingu Ugandskej kávy. 
Poslaním UCDA je podporovať a dohliadať na vývoj v kávovom priemysle prostredníctvom výskumu, zabezpečenia kvality, zlepšenie uvádzania na trh atď. 

Uganda je členom Medzinárodnej organizácie pre kávu, Inter Africa Coffee Organisation, East African Fine Coffee Association a Specialty Coffee Ass. of America and Europe (SCAA a SCAE). 
 

Uganda je najväčším africkým vývozcom kávy. Prezidentská republika vo vnútrozemí je považovaná za "perlu Afriky" - zrejme od doby, keď ju takto tituloval Winston Churchill. Mierne zvlnená krajina s priemernou nadmorskou výškou 900 metrov oplýva skutočne nádhernú prírodu s veľa druhov divokých zvierat.

Pre pestovanie kávovníkov sú miestne tropické podnebie a na živiny bohatá pôda doslova dary z nebies. Prvé správy o káve v Ugande pochádzajú z 19. storočia a popisujú používanie kávy na posilnenie energie pri ďalekých cestách alebo ako náhradu za cigarety.

 

 

Popis:


Stupeň praženia:  MEDIUM DARK 49


Roaster: 9 Grams Coffee


Region: Miryana, Mubende, Masaka and Luwero


Zber: ručný zber


Výška : od 1100 m.n.m 


Variety: Robusta - Canephora 


Processing Method: Natural 


Aróma/ chuť : Zemité tóny,  jemná čokoládová a karamelová chuť, chuť orieškov,dlhotrvajúca chuť v ústach


Acidita : nízka, vyšší obsah kofeínu


Hmotnosť netto: 250g


Skladovanie v suchu


 

 

Vhodná prípravu:

 

  ****   *****   ******  *****    *****

 


O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily. 

 

                               

 

 
 
9 Grams Coffee Uganda King Robusta Natural - slide 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia