Vytvorili sme pre Vás novú platformu www.coffeeart.me
Nákupy sú možné jedine cez tento portal (www.coffeeart.me). Prečo sme zmenili? Bližšie k Vám, kde budete môcť využívať priateľskejšie prostredie nákupov, odmien, bonusového systému, darčekov....
Tešíme sa na Vás na www.coffeeart.me
9 Grams Coffee Peru Decaf SHB CO2 washed
9,30 € s DPH
Obrázok | Názov | Dostupnosť | Cena | Kúpiť |
---|---|---|---|---|
Balenie: 250g mletá káva
9GCPDCO2W250ml |
Vypredané | 9,30 € | ||
Balenie: 250g zrnková káva
9GCPDCO2W250zr |
Vypredané | 9,30 € | ||
Balenie: 1kg mletá káva
9GCPDCO2W1000ml |
Vypredané | 27,50 € | ||
Balenie: 1kg zrnková káva
9GCPDCO2W1000zr |
Vypredané | 27,50 € | ||
Darčekové balenie: Warhol Vhodné na 4 ks 250g kávy alebo iné | skladom | 1,50 € |
Peru SHB CO2 DECAF
CO2 Proces:
Pri CO2 procese sa využíva fakt, že oxid uhličitý sa pri stlačení chová ako plyn a čiastočne ako kvapalina a tým získava vlastnosť, že sa dá selektívne kombinovať s kofeínom. Pri CO2 procesoch sa predparené zrná namočia do stlačeného tekutého oxidu uhličitého a kofeín sa následne odstráni pomocou filtroch z aktívneho uhlia. Proces je podobný vodnému procesu avšak pri CO2 procese aromatické zložky zostávajú v kávovom zrne počas celého procesu, nie ako pri procesoch swiss-water (tu sa odborníci nevedia zhodnúť na jednoznačnom stanovisku, ktorá metóda je šetrnejšia k zrnu) a pri selektívnej dekofeinácii, kde sa aromatické zložky odmočia a potom zase absorbujú.
Popis:
Roaster: 9 Grams Coffee
Stupeň praženia: medium 59
BEZKOFEÍNOVÁ KÁVA
Odroda: Arabica
Varieta (kultivar): Catuai, Typica
Nadmorská výška: od 1700 m.n.m.
Region: Cajamarca
Farma: drobní farmári
Processing Method: washed (mokré)
Aróma/Chuť:: Jemné ovocné tóny, krémové telo, chuť tmavej čokolády
Acidita: Stredná
Skladovanie: v suchu
Hmotnosť netto: 1000g
Vhodná prípravu:
* | **** | * | **** | ***** |
Ak si vás Guatemala Huehuetenango nezíska vôňou Amaretta a mandlí v čokoláde, svojou chuťou určite áno. V úvode vás ohromí nečakaná explózia tónov, kedy svieža chuť čerešní prechádza cez mandle a čokoládu. Výrazná sviežosť až džúsová grepová dochuť len podčiarkujú jedinečnosť tejto singlovej kávy.
Guatemala Huehuetenango má pomerne ľahké, no komplexné telo, ktoré prechádza do čistého, stredne dlhého záveru. Jej mierna acidita a sladká kvetinová aróma spolu vytvárajú unikátnu dvojicu, ktorá vynikne nielen v espresse, ale aj moka káve.
Do Guatemaly bol kávovník privezený už v roku 1750, ale používal sa len ako okrasná rastlina. O 50 rokov neskôr Guatemala utrpela veľké straty, pretože ich hlavná rastlina na export - indigo - bola napadnutá škodcami. Onedlho na to sa vláda rozhodla, že nájde iný hlavný produkt na export. Stala sa ním káva. Strategicky rozdala zadarmo farmárom milióny semien kávovníka. V Guatemale sa káva pestuje už vyše 150 rokov.
Kávovníky sa pestujú na západe krajiny v oblasti Huehuetenango, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1400 – 2000 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily.
Zálaží nám na balení kávy, aby ste ju vedeli doma udržať čo najdlhšie čerstvú. 250g balenie má jednosmerný ventil (po upražení sa uvoľňuje plyn, ktorý by mohol naplniť obal, možnosť prasknutia sáčku napr. pri manipulácii a tento ventil tomu zabraňuje a následne zabraňuje kyslíku dostať sa do balenia) a opätovne uzatvárateľný zip. Jednoducho po príprave kávy si obal zavriete a kávu máte chránenú bez ďalšieho prístupu vzduchu. Pri kilových baleniach používame jednocestný ventil.